Belgien: Græske anholdelser har intet med os at gøre

Fire personer, der lørdag blev anholdt i Grækenland mistænkt for at have forbindelse til terrorplaner i Belgien, har "intet at gøre" med den belgiske sag.

Det siger en talsmand for den belgiske anklagemyndighed til nyhedsbureauet dpa.

- I første omgang oplyste græsk politi, at det havde tilbageholdt de pågældende efterlyste personer, siger talsmand Eric Van der Sypt.

- Efter at vi har forsøgt at verificere dette, har vi opdaget, at disse mennesker ikke har noget at gøre med den belgiske sag, fortsætter han.

De fire mistænkte blev anholdt i Grækenland i forbindelse med terrorsagen i Belgien.

Græsk politi oplyste tidligere til nyhedsbureauet Reuters, at Grækenland havde fået navnene på en række personer, der er mistænkt i forbindelse med de terrorplaner, som ifølge belgisk politi blev forpurret ved en storstilet aktion i denne uge.

Politi i Grækenland tjekkede derefter, om nogle af de mistænkte var rejst ind i landet eller passeret igennem, og det førte til en politijagt på mistænkte i Grækenland, rapporterede belgiske medier tidligere lørdag.

Torsdag dræbte belgiske sikkerhedsstyrker i den østlige by Verviers to mistænkte islamister, der angiveligt planlagde at dræbe politibetjente.

Ifølge den belgiske anklagemyndighed var islamisternes angreb nært forestående, og derfor valgte politiet at gribe ind.

I alt er 13 mistænkte blevet anholdt ved koordinerede aktioner i Belgien. Af dem er fem sigtet for terrorisme.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip