Belgien: Græske anholdelser har intet med os at gøre

Skrevet af admin

18/01/2015

Dagens topnyheder

Fire personer, der lørdag blev anholdt i Grækenland mistænkt for at have forbindelse til terrorplaner i Belgien, har "intet at gøre" med den belgiske sag.

Det siger en talsmand for den belgiske anklagemyndighed til nyhedsbureauet dpa.

- I første omgang oplyste græsk politi, at det havde tilbageholdt de pågældende efterlyste personer, siger talsmand Eric Van der Sypt.

- Efter at vi har forsøgt at verificere dette, har vi opdaget, at disse mennesker ikke har noget at gøre med den belgiske sag, fortsætter han.

De fire mistænkte blev anholdt i Grækenland i forbindelse med terrorsagen i Belgien.

Græsk politi oplyste tidligere til nyhedsbureauet Reuters, at Grækenland havde fået navnene på en række personer, der er mistænkt i forbindelse med de terrorplaner, som ifølge belgisk politi blev forpurret ved en storstilet aktion i denne uge.

Politi i Grækenland tjekkede derefter, om nogle af de mistænkte var rejst ind i landet eller passeret igennem, og det førte til en politijagt på mistænkte i Grækenland, rapporterede belgiske medier tidligere lørdag.

Torsdag dræbte belgiske sikkerhedsstyrker i den østlige by Verviers to mistænkte islamister, der angiveligt planlagde at dræbe politibetjente.

Ifølge den belgiske anklagemyndighed var islamisternes angreb nært forestående, og derfor valgte politiet at gribe ind.

I alt er 13 mistænkte blevet anholdt ved koordinerede aktioner i Belgien. Af dem er fem sigtet for terrorisme.

/ritzau/