Belgien sigter fire efter landsdækkende ransagninger

Fire personer er blevet sigtet, efter at belgisk politi fredag søgte at forpurre islamistiske rekrutteringsgruppers virke ved at lave landsdækkende ransagninger.

De står anklaget for at "deltage i aktiviteter i en terroristgruppe".

Ransagningen involverede omkring 170 betjente, og de fire blev varetægtsfængslet efter at have været for en undersøgelsesdommer, fremgår det af en udtalelse fra anklagerens kontor.

Deres identiteter er ikke blevet offentliggjort.

Politiet slog til mod 22 steder, som hovedsageligt ligger i den østlige provins Limburg, der er tæt på grænsen til Holland.

Politiet fandt ingen våben på adresserne.

Siden 15. januar har Belgien været i højeste alarmberedskab efter at have optrevlet en gruppe, der planlagde at angribe politi på gaden og på politistationer.

Ifølge anklageren var fredagens operation ikke relateret til den ransagning, hvor formålet var at spolere planerne om at dræbe politifolk. Under operationen blev to formodede militante skudt og dræbt.

Fredagens ransagning havde heller ikke forbindelse til angrebene mod det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris tidligere på måneden, hvor 12 mennesker blev dræbt af to islamistiske brødre.

Derimod handlede operationen om at slå ned på folk, der "vil rejse til Syrien og kæmpe der", lyder det fra anklagerens kontor.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip