Belgiens konge besøger jødisk museum

Belgiens kong Philippe har fredag besøgt Det Jødiske Museum i Bruxelles for at vise sin støtte til det jødiske samfund og de pårørende til de fire mennesker, der blev skudt og dræbt ved et væbnet angreb i maj.

Den franske statsborger Mehdi Nemmouche, som har tilbragt mere end et år med at kæmpe sammen med islamistiske ekstremister i Syrien, venter på at blive stillet for retten for angrebet med tiltalen "drab i en terrorsammenhæng".

Kongens timelange besøg på museet er et klart signal til Det Jødiske Museum, til ofrene for angrebet 24. maj, deres pårørende og i den sidste ende til det jødiske samfund i Belgien, siger en talsmand for hoffet til nyhedsbureauet AFP.

I timerne efter skyderiet udsendte Kong Philippe en erklæring, hvori han udtrykte sin forfærdelse og vrede over angrebet på det jødiske samfund.

Museets direktør, Philippe Blondin, siger, at "det kongelige besøg viser i hvilken grad kongen er berørt af begivenheden og opfordrer os til at fortsætte," ifølge nyhedsbureauet Belga.

Monarkiet har en vigtig position i Belgien, der er skarpt opdelt i fransktalende og flamsktalende regioner.

Philippe blev konge i juli 2013, da hans far, Albert II, abdicerede, angiveligt på grund af et skrantende helbred.

Nemmouche, der er af algerisk oprindelse, er anklaget for at have stormet ind i museet i den centrale del af Bruxelles, hvor han skød og dræbte et israelsk par, en fransk kvinde og en belgier.

Museet åbnede igen 14. september under skarp sikkerhedskontrol.

Skudepisoden, der er det første angreb af sin slags i Bruxelles i tre årtier, skabte frygt for en opblussen af antisemitisk vold i Europa og terrorangreb fra udenlandske krigere, der er vendt tilbage fra Syrien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip