Belgisk domstol dømmer islamistleder 12 års fængsel

En belgisk domstol har onsdag dømt lederen af den islamistiske gruppe Sharia4Belgium 12 års fængsel for at stå i spidsen for en terrororganisation, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 32-årige leder Fouad Belkacem har i modsætning til flere af de øvrige tiltalte i sagen ikke selv kæmpet i Syrien, men han var ifølge dommeren den drivende kraft i gruppen.

Anklageren havde krævet 15 års fængsel.

Dommen falder, mens Belgien er i forhøjet terrorberedskab, efter at belgiske myndigheder i januar optrævlede ekstremisters planer om at dræbe betjente over hele landet.

Efterfølgende satte myndighederne soldater ind i flere byer.

Belgiske myndigheder indledte i september sidste år en storstilet retssag mod 46 medlemmer af Sharia4Belgium.

De stod anklaget for at tilhøre en terrororganisation og for at hjernevaske unge mænd i Belgien med det formål at få dem til at engagere sig i hellig krig i Syrien.

Der er tale om den største sag mod islamistiske ekstremister i Belgiens historie, og sagens omfang understreger samtidig landets status som et frugtbart sted for militante grupper at rekruttere nye medlemmer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip