Belgisk minister: Hovedmistænkt er stadig på fri fod

En 27-årig mand, der formodes at være hjernen bag terrorplanerne i Belgien, der blandt andet skulle ramme politistationer, er stadig på fri fod.

Det meddeler den belgiske justitsminister, Koen Geens, efter, at der lørdag var mistanke om, at manden skulle være anholdt i Grækenland.

- Det er helt klart tilfældet, siger Koen Geens til tv-stationen VRT på spørgsmålet, om hvorvidt manden stadig er på flugt.

En talsmand fra den belgiske anklagemyndighed sagde sent lørdag til nyhedsbureauet dpa, at fire personer, der lørdag blev anholdt i Grækenland mistænkt for at have forbindelse til terrorplanerne i Belgien, "intet havde at gøre" med den belgiske sag.

Torsdag dræbte belgiske sikkerhedsstyrker i den østlige by Verviers to mistænkte islamister, der angiveligt planlagde at dræbe politibetjente.

Ifølge den belgiske anklagemyndighed var islamisternes angreb nært forestående, og derfor valgte politiet at gribe ind.

I alt er 13 mistænkte blevet anholdt ved koordinerede aktioner i Belgien. Af dem er fem sigtet for terrorisme.

Den hovedmistænkte, der har marokkansk baggrund, har ifølge den belgiske tv-station RTBF's oplysninger været i Syrien for at slutte sig til terrorgruppen Islamisk Stat.

/ritzau/AFP

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip