Belkin fyrer tidligere topsprinter efter dopingafsløring

Det oplyser en talsmand fra det hollandske cykelmandskab overfor Cyclingnews.com.

Denne fortæller videre, at beslutningen blev truffet på et møde mellem Jeroen Blijlevens og Belkins ledelse torsdag. På mødet indrømmede Jeroen Blijlevens at have taget EPO, og han blev herefter afskediget.

Afsløringen af den tidligere topsprinters EPO-misbrug kom frem onsdag, da Jeroen Blijlevens var en af de i alt 18 ryttere, som ifølge det franske senats dopingliste aflade positive prøver under Tour de France i 1998.

Faktisk havde 41-årige Jeroen Blijlevens allerede muligheden for at gå til bekendelse tidligere i år, da Belkin-holdet sammen med det hollandske forbund (KNWU) bad både ryttere og ansatte erkende en eventuel dopingfortid inden første april i år.

Men i den forbindelse afviste Jeroen Blijlevens hårdnakket, at han nogensinde skulle have haft noget med EPO eller andre ulovlige doping-stoffer at gøre.

Havde hollænderen dengang indrømmet sit dopingsnyderi, ville det have kostet ham en karantæne på seks måneder og tre måneders løn.

I stedet står Jeroen Blijlevens, der igennem flere sæsoner i 1990'erne var holdkammerat med danskerne Jesper Skibby og Bo Hamburger på TVM-mandskabet, nu helt uden arbejdsgiver.

I et åbent brev forklarer Jeroen Blijlevens torsdag, hvorfor han ikke valgte at være ærlig om sin fortid, da muligheden bød sig.

- Det var svært for mig at indrømme, at jeg havde taget doping. Her tager jeg med, hvad det ville have betydet for mig at gå uden job i seks måneder, skriver han. 

Jeroen Blijlevens forklarer sin beslutning om at tage EPO med, at han ellers ikke kunne gøre sig gældende blandt de bedste i feltet.

- Det var en dum beslutning, men jeg stod overfor en skillevej. Enten kunne jeg tage EPO og være en betydningsfuld rytter eller slet ikke være noget, skriver han og slår fast, at han aldrig modtog doping fra nogle af sine hold i løbet af karrieren. 

Jeroen Blijlevens vandt i øvrigt 4. etape under Tour de France i 1998.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip