Bent Hansen: 66 aflyste tog og 176 forsinkelser er ikke godkendt

På blot ni dage har der været 66 aflyste tog og 176 tog har været forsinkede. Det er bare ikke godt nok, mener regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen.

Han er skuffet over de første ni dage i den fusionerede Aarhus Letbanes liv - samdriften af Odderbanen og Grenaabanen.

- Vi har i ti år talt om samdriften og alle de fordele, den ville medføre for passagererne. I de seneste tre år har vi haft konkrete forhandlinger. Der har været masser af tid til at forberede skiftet, så jeg havde ærlig talt håbet på en succes fra starten, siger Bent Hansen.

Han har nu skrevet til de tre samarbejdspartnere bag samdriften, nemlig DSB, Midttrafik og Midtjyske Jernbaner. Ansvaret for driften ligger dog overordnet hos DSB.

Besværligt snefald

- Jeg ved godt, at der på samdriftens dag 1 faldt en større mængde sne, som påvirkede kørslen. Og jeg har fuld forståelse for sådan en ”togdriftens første sygedag”, men uregelmæssighederne skal jo ikke fortsætte, forklarer Bent Hansen.

Han ved også, at lokomotivførerne har skullet vænne sig til de nye Desirotog, som har afløst Oddergrisen, ”men de har jo haft mulighed for en del optræning igennem de seneste par år, så den samlede performance er skuffende”, synes Bent Hansen.

De første ni dage blev der aflyst 21 tog på Odderbanen, mens 55 var forsinket. På Grenaabanen blev der aflyst 45 tog, mens 121 var forsinket. Med andre ord var andelen af rettidige afgange på Odderbanen 88 procent og på Grenaabanen 86 procent.

- Vi lovede passagererne store forbedringer, men de har i stedet oplevet en voldsom forringelse. Andelen af rettidige tog på Odderbanen plejer jo at ligge helt tæt på 100 procent, slutter Bent Hansen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip