Beredskab om Thorning-besøg: Port Loko er hårdt ebolaramt

Når Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) besøger Port Loko i det nordøstlige Sierra Leone mandag, så er det et hårdt ebolaramt område, hun skal besøge.

Sådan lyder det fra International operativ chef hos Beredskabsstyrelsen, Morten Helge Hansen.

- Det er det næststørste område i Sierra Leone, der er ramt. Der er omkring 1600 tilfælde på nuværende tidspunkt, forklarer han.

Statsministeren skal blandt andet besøge en indkvarteringslejr, hvor der bor sundhedspersonale fra hele verden, der hjælper i kampen mod den frygtede sygdom. Indkvarteringslejren er drevet af Beredskabsstyrelsen.

- Der er 10 danskere, der er med til at drive lejren. De sørger for, at sundhedspersonalet har et ordentligt sted at bo, når de ikke arbejder på behandlingscentret, som ligger fire kilometer væk, forklarer Morten Helge Hansen.

Ifølge TV2 Nyhederne skal statsministeren besøge en dansk gruppe på 20 personer, som består af læger og sygeplejersker. De bor også alle i indkvarteringslejren.

Helle Thorning-Schmidt bliver den første vestlige regeringsleder, der besøger Sierra Leone, efter at landet blev ramt af ebolaepidemien i marts sidste år.

- Det er en kæmpe cadeau til danskerne i Sierra Leone, at vores statsminister kommer derned. Jeg håber, at det betyder noget for at holde ebola i fokus. Det ser heldigvis ud til, at det har toppet. Men hvis det skal bekæmpes, så skal alle gøre en indsats, siger han.

Under sit besøg skal statsministeren også besøge det danske fragtskib Ark Futura i Freetown, der har fragtet 262 FN-køretøjer, som bruges til nødhjælp og transport i de tre ebolaramte lande - Sierra Leone og Guinea.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip