Beredskabsstyrelsen sætter dæmninger op i Lemvig

I Lemvig har Beredskabsstyrelsen indsat syv mand, som netop nu lægger mobile dæmninger ud til at holde vandet væk.

Det fortæller operativ chef Lars Høg Schou, efter at stormen Egon natten igennem har presset store mængder vand ind i Limfjorden i Nordjylland.

- Vi har flyttet ekstra folk ind fra Haderslev op til Thisted, så de er tættere på, siger Lars Høg.

Ifølge Lars Høg Schou er der dog ikke materiel nok til at omringe hele Lemvig med mobile dæmninger.

Tidligt søndag morgen gik politiet på grund af de stigende vandstande i gang med at evakuere et boligområde, hvor der bor omkring 145 mennesker.

Evakueringen er nu gennemført ifølge Midt- og Vestjyllands politi.

Ifølge DMI kan vandstanden komme op på det højeste niveau nogensinde i Lemvig med hele 190 til 192 centimeter over dagligt vande.

I Løgstør er Beredskabsstyrelsen til stede med 17 mand og 10 køretøjer, som pumper vand ud tre forskellige steder og assisterer ved et digebrud.

Lidt længere syd på i Struer har den stigende vandstand også krævet Beredskabsstyrelsens tilstedeværelse. Her er 18 mand indsat til at sætte de mobile vanddæmninger op.

Den operative chef forklarer, at mobile vanddæmninger består af store plastikposer på 120 centimeter i diameter, som fyldes med vand. Når de er sat op, skal de kunne holde en vandstand på 80 centimeter.

Ifølge Lars Høg Schou er det Limfjorden og Roskildeområdet, som er fokusområderne søndag morgen.

Mobile dæmninger ved Jyllinge Nordmark nord for Roskilde har set ud til at begrænse oversvømmelserne i forhold til i 2013, hvor stormen Bodil hærgede i området, fortæller han.

Beredskabsstyrelsen følger situationen ved at være i kontakt med landenes kommunale beredskaber, som eventuelt skulle have brug for hjælp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip