Berlingske Media sælger ugeaviser

28/05/2013 11:31

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Berlingske Media har som led i koncernens igangværende salgsproces i dag indgået aftale med Sjællandske Medier om salg af tre ugeaviser på Sjælland med et samlet ugentligt oplag på 162.000 eksemplarer. Det drejer sig om Lokalavisen Taastrup, Vestegnen og Det ny Odsherred. Sjællandske Medier overtager titlerne pr 1. juni 2013.

Samtidig har Berlingske Media købt Sjællandske Mediers 25 procents ejerandel af Sjællandske Avistryk i Slagelse, således at Berlingske Media nu ejer trykkeriet 100 procent.

Torben Dalby Larsen fra Sjællandske Medier A/S siger:

»Der er tale om stærke og veldrevne ugeaviser, som passer fint ind i vores nuværende aktiviteter. Der er tale om sund fornuft, som peger fremad.«

Sjællandske Medier viderefører de to store ugeaviser på Københavns Vestegn, mens ugeavisen Det ny Odsherred fusioneres med Sjællandske Mediers allerede eksisterende udgivelser i Odsherred.

Torben Dalby Larsen oplyser, at Sjællandske Medier skaber et større mediecenter i Taastrup. Mediecentret i Taastrup bliver bl.a. hjemsted for Dagbladet Roskildes redaktion i Taastrup, Lokalavisen Taastrup, Vestegnen og en stærkt udbygget hjemmeside www.sn.dk/taastrup. Sjællandske Medier har et tilsvarende mediecenter i Greve.

Koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, siger:

»Med salget til Sjællandske Medier får vores ugeaviser en god ny ejer, der får en enestående mulighed for at komme til at stå stærkere i de berørte områder. Det er den udvikling, som kan være med til at sikre, at vi fortsat har stærke regionale mediehuse i Danmark Jeg vil gerne sige tak til medarbejderne på de tre ugeaviser for en meget dedikeret og dygtig indsats, Vi kan med god samvittighed overdrage meget veldrevne forretninger til en ny ejer.«