Berlingske og Den Sydvestjyske Venstrepresse forhandler konsolidering i Syddanmark

Det er intentionen, som et led i en kommende salgsaftale, at fortsætte det tætte samarbejde mellem parterne på en række centrale driftsområder.

"Alle tænker i konsolidering i mediehusene lige nu for at klare udfordringerne i markedet, og det giver god mening for os at kunne bidrage til, at der kan ske en fornuftig konsolidering på det Syd- og Sønderjyske område. Vi har i forvejen haft et godt samarbejde med Den Sydvestjyske Venstrepresse i en årrække, og det giver god forretningsmæssig mening at lægge vores aktiviteter og DSVPs aktiviteter sammen for at skabe et stærk regional mediehus", udtaler koncernchef Lisbeth Knudsen, Berlingske Media.

Bestyrelsesformanden for Den Sydvestjyske Venstrepresse, advokat Arne Paabøl Andersen, udtaler om salgsforhandlingerne:

”Fusionen i 1990 mellem Jydske Tidende og Vestkysten var både rigtig og nødvendig, og de nye tiltag skal ses i forlængelse heraf. Vi opnår for både vore læsere og for vore annoncører en komplet dækning og en naturlig afrunding af vort udgivelsesområde, samtidig med at vi indadtil skaber basis for betydelige rationaliseringer.

DSVP har haft stor nytte af fællesskabet med Berlingske Media, og det glæder os at forhandlingerne om det mulige ejerskifte rummer mulighed for en fortsættelse af det nære samarbejde".

DSVP ejer i forvejen 12 ugeaviser i området mens Berlingske Media har ejet 5 ugeaviser og de to virksomheder tilsammen ejer ugesavisen Vesterhavsposten samt Syddanske Medier med dagbladet JydskeVestkysten, Ugeavisen Vejen Avis og radio skala.fm.

 

Dagens Gossip