Både Berlingske, Politiken og Metroxpress afviste nemlig at trykke annoncen.
»Vi afviser Dansk Folkepartis annonce, fordi den unødigt mistænkeliggør flere hundrede mennesker og hænger dem ud med navn,« siger chefredaktør for Berlingske Jens Grund.
Andre aviser, såsom Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad, har omvendt valgt at bringe annoncen fra Dansk Folkeparti, som er en reaktion på, at en af personerne har været overvåget af Politiets Efterretningstjeneste (PET) for »bekymrende og mistænkelig« adfærd.
Dansk Folkeparti har kritiseret flere mediers fravalg af annoncen. Her kalder man afvisningen »horribel« og et udtryk for »svenske tilstande«.
Men Jens Grund afviser kritikken.
»At sætte de her mennesker i offentlighedens gabestok strider grundlæggende mod vores opfattelse som avis at være en del af en retsstat, hvor retssikkerheden gælder for den enkelte uanset hudfarve og etnisk oprindelse,« siger Jens Grund.
Annoncen, der har mødt massiv kritik fra både regeringen, oppositionen og på de sociale medier, kan findes på bagsiden af Jyllands-Posten og på side tre i Ekstra Bladet.
»Det er sjældent, at vi afviser annoncer. Når det sker, er det oftest, fordi annoncens udtryk efterligner vores redaktionelle indhold, hvilket kan forvirre læseren. Jeg mindes ikke lignende sager som denne,« siger Jens Grund.