Berlusconi får tre års fængsel i korruptionssag

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er ved en domstol i Italien idømt tre års fængsel i en korruptionssag fra 2006.

Det betragtes dog som ret usandsynligt, at den 78-årige Berlusconi skal ind og ruske tremmer. Sagen forældes nemlig senere i år, inden domstolene får tid til at behandle hans appelsag.

Foruden dommen på tre års fængsel fratages han retten til at beklæde et offentligt embede i de næste fem år.

Berlusconi var tiltalt for i 2006 at have bestukket senator Sergio De Gregorio til at forlade den regerende venstrefløj og i stedet slutte sig til Berlusconis konservative opposition.

Det var en del af en plan om at vælte den daværende regering under ledelse af Romano Prodi, som regerede på et meget snævert parlamentarisk flertal.

De Gregorio har indrømmet, at han fik to millioner euro, svarende til 15 millioner kroner, i kontanter samt en million euro i bidrag til et parti, han stiftede efter at have forladt Prodis koalition.

Han fik selv en betinget dom på 20 måneders fængsel.

Anklageren havde plæderet for, at den skandaleramte Berlusconi skulle idømmes fem års fængsel.

Ekspremierministeren selv har nægtet sig skyldig i sagen.

Dommen er endnu en ydmygelse for Berlusconi, som for nylig blev færdig med den samfundstjeneste, han blev idømt i en skattesag.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip