Berlusconi finder sammen med nationalister

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi har indgået en fornyet alliance med det nationalistiske parti Liga Nord forud for det kommende valg i februar.

- En aftale er underskrevet, siger Berlusconi til tv-stationen RTL.

Det historiske samarbejde mellem Berlusconis parti Il Popolo della Libertà (PDL) og Liga Nord kan få afgørende betydning for valgresultatet, og valgkampen er dermed yderligere intensiveret.

En valgsejr til de to partier vil dog ikke nødvendigvis betyde, at Berlusconi atter bliver premierminister. Ifølge Berlusconi selv kan jobbet meget vel gå til PDL's partisekretær, Angelino Alfano.

- Alfano kan blive vores premierministerkandidat, og så kan jeg blive finansminister, siger den skandaleombruste italienske politiker.

I øjeblikket fører venstrefløjen i meningsmålingerne, men PDL og Liga Nord ser ud til at kunne få et flertal i Senatet.

Lederen af Liga Nord, Roberto Maroni, har tidligere gjort det klart, at et samarbejde med PDL forudsætter, at Berlusconi ikke bliver kandidat til premierministerposten.

De seneste ugers forhandlinger mellem de to partier har angiveligt været kompliceret af netop Maronis krav om, at den festglade multimilliardær trak sit kandidatur tilbage, hvilket Berlusconi hidtil har afvist,

- Jeg er leder af koalitionen, og i tilfælde af en sejr vil jeg sammen med de andre involverede partier beslutte, hvem der skal være premierministerkandidat, fastslår Berlusconi.

PDL har kæmpet med intern splittelse på det seneste og ligger foreløbig sløjt i målingerne.

Italiens nuværende premierminister, Mario Monti, indgav før jul sin afskedserklæring, efter at parlamentet med stort flertal havde godkendt finansloven for 2013.

Han forlod posten nogle måneder tidligere end oprindeligt planlagt, efter at Berlusconi og hans parti trak støtten til Montis embedsmandsregering tilbage.

Italiens præsident, Giorgio Napolitano, opløste derefter parlamentet i Rom og banede dermed vej for nyvalg, der holdes den 24. og 25. februar.

Den 69-årige Monti er blevet bedt om at lede en forretningsregering indtil valget.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip