Berlusconi klar til politisk comeback

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er ikke færdig med politik. Han stiller op til parlamentsvalget næste år, rapporterer italiensk tv.

- Jeg vender desværre tilbage til offentlig tjeneste, siger Berlusconi til sin egen tv-kanal TGCOM24.

- Og jeg gør det endnu en gang på grund af ansvarsfølelse, lyder det fra den aldrende italiener i sædvanlig teatralsk stil.

Den 76-årige Berlusconi har ellers tidligere afvist, at han ville forsøge at gøre politisk comeback.

Men nu vil han alligevel være at finde på stemmesedlerne, når italienerne går til valg til foråret.

I onsdags antydede Berlusconi, at han måske var ved at ændre mening og alligevel ville stille sig i spidsen for sit parti.

- Jeg er blevet opfordret til at vende tilbage til politik. Italien er på vej ud over afgrunden. Det kan jeg ikke tillade, sagde han onsdag efter et møde i sit parti.

Både italienske og internationale finansmarkeder reagerede dagen efter med nervøsitet over den ny uro omkring regeringen i Rom, nu da Berlusconi har trukket sin støtte til Mario Montis teknokratregering.

I slutningen af oktober erklærede Berlusconi, at han havde besluttet ikke at lede sit parti, Folkets Frihedsparti (PDL), ved det forestående valg.

Nu har han tilsyneladende foretaget en kovending.

/Ritzau

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip