Berlusconi nyforelsket i purung kæreste

Silvio Berlusconi pønser ikke kun på et politisk comeback, men åbenbart også på at blive gift for tredje gang - med en kvinde, der er næsten et halvt århundrede yngre end den tidligere italienske premierminister.

- Ja, jeg har en kæreste, det er officielt, siger den 76-årige milliardær i et interview med tv-stationen Canale 5.

Den udkårne hedder Francesca Pascale, er 28 år gammel og kommer fra Napoli.

Kvinden, som ifølge andre medierapporter er 27, er den første kvinde, Berlusconi kalder sin kæreste, siden hans anden kone, Veronica Lario, gik fra ham i foråret 2009.

- Hun er en flot pige - det ser man jo - men for mig er det især hendes indre værdier, der tæller, siger Berlusconi og taler om kærestens "klare moralske principper" og gode humør.

- Hun elsker mig højt, og jeg elsker også hende højt, siger han.

Italienske iagttagere vil ikke udelukke, at det er helt bevidst, at mediemogulen går ud med nyheden på sin egen tv-station netop nu under valgkampen op til parlamentsvalget, der ventes i februar.

Det umage par har kendt hinanden i syv år, fordi Francesca Pacale har stået i spidsen for en Berlusconi-fanklub i Napoli.

Her samlede hun penge ind til en event, hvor det var planen at lade en flyvemaskine flyve hen over Berlusconis sommerhus på Sardinien med et banner med påskriften "Silvio, vi savner dig".

- Så begyndte hun at arbejde for mit parti, og vi kom hinanden nærmere, fortæller Berlusconi, der står i spidsen for partiet PDL, i tv-interviewet.

Siden han for nylig bebudede at gå efter en femte embedsperiode som regeringschef, har Berlusconi været allestedsnærværende i de italienske medier og også skabt røre i Bruxelles ved at deltage i et konservativt partiledermøde før EU-topmødet i torsdags.

I samme måned, som italienerne går til valg, ventes en domstol i Milano også at fælde dom over Berlusconi i den opsigtvækkende retssag, hvor han er tiltalt for at have betalt en mindreårig prostitueret for sexydelser.

/ritzau/dpa