Berlusconi slår ud efter Super Mario

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi anklager den nuværende premierminister, Mario Monti, for at forværre landets økonomiske problemer og for at føre en økonomisk politik, der er styret af Tyskland.

Udfaldet mod Monti ses som tegn på, at Berlusconi kommer til at føre en hård valgkamp og har planer om at profilere sig som Italiens redningsmand endnu en gang under valgkampen op til parlamentsvalget, som ventes i marts eller april.

Berlusconi siger, at Tyskland har udnyttet krisen til at få billige lån og sænke udgifterne på bekostning af andre lande i eurosamarbejdet.

Han siger også, at Mario Monti har været alt for eftergivende over for den tyske regering og gennemført alt for hårde nedskæringer i det offentlige, og at det er årsagen til, at Italien fortsat sidder i en dyb økonomisk suppedas.

- Monti-regeringen har fulgt den af Tyskland dikterede politik, som Europa har forsøgt at påføre andre stater, og som har skabt en krise, der er meget værre, end da vi sad ved magten, siger Berlusconi til sin egen tv-kanal 5.

Berlusconi meddelte forleden, at han stiller op igen ved parlamentsvalget.

Mario Monti meddelte i weekenden, at han træder tilbage, når det ny parlament er valgt, og en ny regering udnævnt.

Men tirsdag slog han til lyd for, at han stadig har en dør åben for at fortsætte i politik.

- Jeg mener, at politik er et spørgsmål om kultur. Det er at prøve at sætte retning på folks idéer. Det har jeg gjort som professor (i økonomi, red.) og som politiker. Jeg er sikker på, at det vil jeg også gøre i fremtiden, siger Monti, der i et år har stået i spidsen for en embedsmands- og teknokratregering.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip