Bersani trækker sig som partileder

Udmeldingen kommer efter fredagens fjerde mislykket forsøg på at finde en ny præsident, der kan overtage posten, når embedsperioden for landets nuværende præsident, Georgio Napolitano, løber ud i midten af maj.

Ved dagens afstemning valgte mange af Det Demokratiske Partis (PD) medlemmer at ignorere Bersanis anvisning om at stemme på den tidligere premierminister Romano Prodi som ny præsident.

»Hver fjerde af os var en forræder, og for mig er det uacceptabelt,« lød det fra Bersani ifølge AGI efterfølgende.

Da Bersani fredag trak tidligere premierminister Romano Prodi frem som ny præsidentkandidat, krøb temperaturen mellem de to af de tre store blokke i det italienske parlament atter ned på frysepunktet. Prodi er ifølge AFP en torn i øjet på Silvio Berlusconi og hans centrum-højre-partier, fordi Romano Prodi to gange har slået Berlusconi i kampen om premierministerposten.

Torsdag enedes de to blokke om at pege på den 80-årige tidligere fagforeningsleder Franco Marini som en fælles kandidat, men da han ikke kunne samle det to-tredjedeles flertal blandt parlamentets medlemmer som kræves, røg også han ud af billedet.

Siden valget i februar, hvor ingen af parlamentets tre blokke alene fik flertal, er det ikke lykkedes at få dannet en regering i Italien.

Valgets store overraskelse og reelle vinder, 5-Stjerne Bevægelsen, hvis leder, Bebbe Grillo, tidligere har betegnet Berlusconi og Bersani som »røvansigter«, har de seneste dage sendt forsigtige følere ud til Bersani om samarbejde.

 

Dagens Gossip