Berygtet børnemorder må blive i fængsel

En belgisk domstol har mandag afvist et forespørgsel fra den berygtede børnemorder Marc Dutroux om at blive løsladt fra fængslet for at kunne afsone resten af sin straf hjemme med elektronisk fodlænke.

Kendelsen mod Belgiens "mest hadede mand" omtaler risikoen for, at han gentager sine forbrydelser. Han blev idømt livsvarigt fængsel i 2004 for bortførelser og drab på seks piger mellem juni 1995 og august 1996. Fire af dem døde.

- Der er intet, der taler for en løsladelse under overvågning med en elektronisk fodlænke, siger retten, der peger på, at "der mangler enhver udsigt til, at Dutroux skulle kunne integreres i samfundet".

Den 56-årige Dutroux har tidligere på måneden henvendt sig til en særlig domstol og ønsket at blive anbragt i husarrest med en elektronisk indretning, der kan registrere hans bevægelser.

Mandagens retsafgørelse baserer sig på psykiatriske, fængselsmæssige og juridiske vurderinger af elektrikeren Dutroux, der hævder, at han vil være i stand til at finde arbejde som enten blikkenslager eller gulvlægger.

Rapporterne peger på, at det næppe er en realistisk mulighed. De tilføjer, at det ville være usikkert, hvor han kom til at opholde sig, ligesom der var en risiko for, at han ville begå nye forbrydelser eller chikanere sine ofre eller deres familier.

Dutroux' anmodning om at blive sat på fri fod har rystet Belgien og genoplivet smertefulde erindringer om landets værste kriminalsag, der handler om bortførelse, indespærring og drab på børn.

Dutroux' tidligere kone Michelle Martin blev sidste år løsladt, inden hendes straf var udløbet, mod at hun flyttede i kloster. Det vakte den gang furore i Belgien. Hun var oprindelig idømt 30 års fængsel for at være medskyldig i Dutroux' forbrydelser.

 

 

Dagens Gossip