Beskæftigelsen stiger kun svagt

Der er ikke kommet mange flere danskere i beskæftigelse rundt omkring i landet i foråret: I andet kvartal steg beskæftigelsen kun en smule - med 3.600 personer sammenlignet med første kvartal. Det svarer til 0,1 procent.

Det viser det nye arbejdstidsregnskab for andet kvartal fra Danmarks Statistik. Det er især tre branchegrupper, der formår at få hevet beskæftigelse op

på en mindre stigning. Det er finansiering og forsikring, der med en

stigning på én pct. leverer positivt til resultatet. Kultur, fritid og

anden service lander på 0,7 pct og det samme gør erhvervsservice.

Men den lille stigning i beskæftigelsen skal ikke nødvendigvis tolkes som et større ryk mod flere arbejdspladser.   

Med den udmelding, som lederne af landets største virksomheder kommer med i dag i Berlingske Business, skal de arbejdsløse ikke glæde sig for tidligt. Til trods for optimisme omkring vækst og fremgang, så er der en pessimistisk holdning i forhold til beskæftigelse. De fleste ledere har ikke planer om at oprette flere arbejdspladser lige foreløbig.

Men Tore Stramer, der er chefanalytiker i Nykredit, ser udviklingen som et skridt i den rigtige retning.

»Det må bestemt siges at være en positiv overraskelse. Ikke mindst med tanke på, at den samlede økonomiske vækst igennem knap tre år har ligget under det niveau, der normalt er tilstrækkeligt til at skabe nye arbejdspladser i økonomien. Årsagen er formentlig, at de beskæftigelsestunge brancher – herunder særligt serviceerhvervene – har oplevet en fornuftig vækst over de seneste år,« siger han.

Dog forventer han først, at vi skal ind i 2014, før der for alvor kommer mere gang i beskæftigelsen.

 

Dagens Gossip