Beskidt valgkamp irriterer dansk cykelboss

Pat McQuaid og Brian Cookson kæmper i øjeblikket for opbakning til at blive den næste præsident for den kriseramte internationale cykelunion, UCI. Men i stedet for, at de to kandidater fortæller om, hvordan de vil hjælpe cykelsporten op fra doping- og korruptionsdyndet, kaster de i stedet for alvorlige anklager mod hinanden.

Det er formanden for Danmarks Cykle Union (DCU), Niels Sørensen, træt af.

- Jeg synes i bund og grund ikke, at valgkampen er saglig. Det går mest op i mudderkastning mellem parterne, og det er synd og ærgerligt. Det virker til, at det handler om at fortælle dårligdomme om hinanden i stedet for at fortælle, hvad man vil gøre, siger Niels Sørensen.

Niels Sørensen og DCU har ikke besluttet, hvilken kandidat de ønsker at pege på som kommende præsident for UCI. I weekenden tager formanden til Zürich, hvor han sammen med den europæiske cykelunion får mulighed for at møde Cookson og McQuaid. Her vil han udfordre de to kandidater, som begge er udsat for beskyldninger.

- Det vil være meget naturligt, at der bliver spurgt ind til de her rygter om korruption, som Pat McQuaid er belastet af. Omvendt er Cookson også belastet, fordi nogen siger, at han er i lommen på russerne. Det fyger med rigtigt mange rygter, og vi vil forsøge at tage tyren ved hornene i Zürich i næste weekend, siger Sørensen.

- Det er dybt uheldigt, at vi skal træffe sådan et valg ud fra rygter, fastslår han. 

På et møde den 19. september i DCU vil det blive besluttet, hvem Danmark peger på som præsident. Danmark har ingen direkte stemme til valget, men vil forsøge at påvirke de 14 europæiske delegerede, som sidder med en stemmeseddel til valget d. 27. september i Firenze i forbindelse med VM. Danmark arbejder tæt sammen med de nordiske lande, hvoraf Sverige og Norge hver har en delegeret med en stemmeseddel.

 

Dagens Gossip