Betal 50 kroner for at dine venner ser din opdatering på Facebook

Alting er ikke længere gratis på Facebook, og nu kan du betale dig til at flere venner ser dine opdateringer på det sociale netværk. Facebook er nemlig ved at rulle en såkaldt promover-fukntion ud, som virksomheder kan betale sig fra at nå flere brugere.

Den betyder, at din statusopdatering kommer til at ligge øverst i dine venners nyhedsstrøm, og dermed opnår du mere synlighed. Men synlighed på nettet koster jo som bekendt, og i de fleste tilfælde vil sådan en handling koste dig omkring 50 kroner. Pr. gang.

Når du udgiver en statusopdatering, dukker der en lille boks op, hvor du kan købe mere promovering af dit opslag. Prisen svinger afhængig af hvor mange du vil ud til, men har du en normal vennekreds på omkring 200, ja så skal du regne med at det koster i underkanten af 50 kroner.

Hvis ikke du betaler, indgår din opdatering som normalt, altså hvor det falder ind i den almindelige nyhedsstrøm - og glider ud. I februar i år betød det, at kun omkring 12-16 procent af dine venner så dine opdateringer, og i dag er det tal ifølge Facebook nærmere 20 procent, skriver dr.dk. Alså hver femte.

- Det her er et naturlig skridt for Facebook. For de er presset på indtjeningen. Lige nu tjener de i gennemsnit omkring 30 kr. per dansk bruger. Vælger en dansker at bruge denne funktion bare een gang om året, så har de mere end fordoblet indtjeningen, siger DR Nyheders redaktør for sociale medier, Lars Damgaard Neislen.

Andelen af danske profiler er på omkring tre millioner, men det reelle brugertal er nok noget mindre. Alligevel er der på konto udsigt til en stor indtjening for Facebook, hvis altså man bruger funktionen.

Vil du betale for at flere ser dine statusopdateringer på Facebook? Skriv din mening her i vores kommentarfelt:

 

Dagens Gossip