Betalingskort ramt af problemer i hele landet

Sådan lyder opfordringen fra Nets, som blandt andet står for driften og håndteringen af Dankortet.

»Vi har desværre nogle problemer her til morgen efter en planlagt teknisk ændring i nat, og det betyder, at man ikke kan bruge sine betalingskort normalt. Det gælder alle former for kort. Man skal nok forberede sig på, at det er en usædvanlig morgen, når man skal betale,« forklarer Søren Winge, der er pressechef i Nets.

Han understreger, at der arbejdes på højtryk for at løse problemet, men han kan endnu ikke sige, hvornår man atter kan svinge kortet.

»Jeg ved, de arbejder på en løsning, som vi håber får effekt inden for overskuelig tid. Men jeg vil nødig komme med et bud på, hvor lang tid, der kommer til at gå. Men vi håber selvfølgelig at få det løst inden alt for mange bevæger sig ud i morgentrafikken. Situationen er den, at man desværre ikke kan bruge sit kort, det vil ramme folk, der skal til bageren, på tankstationen eller som skal have en togbillet.«

Nogle forretninger vil dog være i stand til at håndtere betalinger med kort, der ikke kræver en onlineforbindelse,

»Mange forretninger vil være i stand til at køre betalinger offline, når det er betalingskort som Dankort og internationale kort, medmindre man har et kort, som kræver betalingskontrol. Så i nogle sammenhænge vil man kunne betale, men hvis man har et kort, som kræver saldokontrol, som MasterCard, debet og Visa Electron, så må man forberede sig på at have en anden betalingsform parat,« siger Søren Winge.

Han oplyser, at problemerne begyndte natten til torsdag mellem klokken to og tre.

 

Dagens Gossip