Betjente får iPads med i bilerne

Politiet i Nordsjælland tager snart hul på et nyt iPad-projekt, der skal effektivisere betjentenes tid i patruljevognene, skriver Helsingør Dagblad.

Gennem mange år er politibilerne blevet bedre og bedre udstyret med værktøj, der kan lette betjentenes arbejde og udnytte spildtid i vognene. Næste skridt for at gøre patruljevognene til rullende politikontorer bliver at få iPads med i bilerne.

De små tabletcomputere skal gøre det muligt for betjentene at skrive rapporter og - i endnu højere grad, end tilfældet er nu - at søge efter oplysninger i politiets databaser, som der er brug for på stedet.

Helsingør Dagblad erfarer, at politikredsen i Nordsjælland bliver prøveklud for iPad-forsøget, og tabletcomputerne bliver indført i løbet af forårsmånederne. Ledelsen for Nordsjællands Politi vil dog ikke bekræfte planerne.

Hvor mange iPads, der skal indkøbes, er derfor stadig uvist, og det er også for tidligt at sige, hvilken type iPads, politiet har besluttet sig for. Under alle omstændigheder skulle det være billigere at udruste patruljerne med iPads end med bærbare PC'er.

Tanken er imidlertid ikke ny. Beredskabet i norsk politi fik sidste år en ny platform, som fungerer både med Apple, Android og Windows, og derfor har beredskabet i vort nordlige naboland allerede testet muligheden for at bruge iPads i patruljevognene.

- Det går effektivt og hurtigt - og iPadsene gør arbejdsdagen langt lettere, lyder de foreløbige konklusioner fra de patruljebiler, som har testet iPads i beredskabet i den norske hovedstad Oslo, skriver dansk-politi.dk.

Det norske politi har fået en ny mobil platform ved navn Mobiliti, som understøtter stort set alle kendte mobile styresystemer samt PC og Mac.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip