Betonbranchens Oscar går til botilbud i Aalborg

”Bæredygtigt og stor arkitektur, et stærkt rum og et markant bygningsværk” er nogle af juryens begrundelser for tildelingen af prisen.

Da Aalborg Kommune skulle ombygge et ældre botilbud for sindslidende, valgte man at bygge nyt i stedet for at lappe på de eksisterende bygninger.

- Vi har fået en moderne bygning, der tager udgangspunkt i beboernes liv og behov, siger rådmand Tina French Nielsen, og hun fortsætter:

- Vi har lagt stor vægt på, at den nye bygning lever op til brugernes ønsker og behov. Men vi er samtidig lidt stolte over, at det også er lykkedes at skabe en bygning med et elegant design, som samtidig er miljømæssigt bæredygtig, siger Tina French Nielsen.

Og det mærker man i bygningen, mener juryen, som også lægger vægt på, at der er tale om et energimæssigt passivhus.

Med prisen følger ”dansk arkitekturs Oscar” - Utzon-Statuetten, der er designet af Jørn Utzon.

Betonelement-Prisen, som også kaldes betonbranchens Oscar, anses for at være en af de mest betydningsfulde priser i den danske byggebranche.

Den uddeles af Betonelement Foreningen og gik sidst til arkitekt Bjarke Ingels og tegnestuen BIG.

Betonelement-Prisen og Utzon-Statuetten overrækkes på Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestaden i København den 19. marts 2013.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip