Bettina Palle skal betale bokser 1,6 millioner kroner

Skrevet af admin

15/01/2014

Mest læste i dag

Boksepromotor Bettina Palle har fået en ekstraregning på 1,6 millioner koner. Hun skal nemlig betale pengene til en bokser, der har fået en arbejdsskade.

Det er Østre Landsret, der onsdag kom frem til, at Bettina Palle skal betale pengene i en sag fra 2008. Bokseren har fået erstatning fra Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring, der har gjort krav på pengene.

Bettina Palle havde under sagen nedlagt påstand om, at hun ikke var forpligtet til at betale erstatning. Men landsretten fandt altså frem til, at det var hun.

Landsretten skriver i dommen blandt andet, at det især er ordlyden af aftalen "er indgået med Bettina Palle personligt og ikke med International Entertainment ApS, der var ejet af Mogens Palle".

- Bokser/manager-kontrakten tillagde Bettina Palle meget vidtgående instruktionsbeføjelser over for ..., ligesom kontrakten havde en betydelig økonomisk og erhvervsmæssig interesse for hende, står der i dommen.

Af arbejdsskadesikringsloven fremgår det, at en arbejdsgiver skal refundere beløb, som Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring udbetaler, medmindre Ankestyrelsen skønner noget andet.

Bettina Palle skal desuden betale 100.000 kroner i sagsomkostninger til Ankestyrelsen. Ved fastsættelsen af beløbet er der ud over sagens værdi taget hensyn til sagens omfang og varighed.

/ritzau/