Biblioteksforening kalder Hassan-aflysning absurd

Danmarks Biblioteksforening undrer sig gevaldigt over, at et arrangement på Vollsmose Bibliotek med den unge digter Yahya Hassan er blevet aflyst efter anbefaling fra politiet.

- Det er fuldstændig absurd, hvis vi som samfund accepterer det overgreb på ytringsfriheden, som det er, når politiet anbefaler at flytte et udsolgt arrangement med Yahya Hassan væk fra Vollsmose Bibliotek, siger foreningens formand, Vagn Ytte Larsen.

- At det netop er i demokratiets hus biblioteket, man ikke kan garantere hans sikkerhed, skriger jo til himlen, for det er jo netop biblioteket, der om nogen står vagt om ytringsfrihed og fri og lige adgang til information, siger han i en skriftlig kommentar.

Samtidig sætter formanden spørgsmålstegn ved politiets prioritering, da ordensmagten ifølge Vagn Ytte Larsen godt kan afsætte store ressourcer til at sikre fodboldfans mod andre fodboldfans.

Han kræver opbakning fra danskerne til, at debatskabende arrangementer kan blive gennemført på landets biblioteker.

- Biblioteket er jo netop den institution, der kan sikre, at diskussionen kommer ud til alle os almindelige mennesker, men det kræver, at resten af samfundet bakker op.

- Derfor må vi forlange, at politiet kan sikre bibliotekernes arrangementer, også når der er risiko for, at arrangementerne bliver farlige, siger Vagn Ytte Larsen.

Arrangementet på Vollsmose Bibliotek skulle være afholdt tirsdag den 26. november klokken 19, men biblioteket oplyser nu, at man vil forsøge at gennemføre det i foråret.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip