Biden: Ukraine kæmper for sin overlevelse

Mens Rusland optrapper sit engagement, så kæmper Ukraine for at overleve, og landet behøver EU's og USA's hjælp.

Det siger den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, under et besøg i Bruxelles.

- Ukraine kæmper for selve sin overlevelse lige nu. Rusland fortsætter med at optrappe konflikten ved at sende lejesoldater og kampvogne, siger han på et pressemøde, hvor han er flankeret af EU's præsident, Donald Tusk.

- Der er øjeblikke, hvor USA og Europa må stå sammen og stå fast. Rusland må ikke få lov til at omskrive europakortet, og det er lige præcist, hvad det er i gang med, konstaterer Biden.

USA og EU bør være klar med finansiel bistand for at støtte reformer i Ukraine, siger han, men undlader at nævne mulige amerikanske våbenleverancer til Ukraine.

Avisen New York Times skrev tidligere på ugen, at der er stigende opbakning i Det Hvide Hus til at levere amerikanske våben til Ukraine.

Senere fredag mødes den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, i Moskva med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Her vil de præsentere en plan, som de håber kan sikre en våbenhvile i det østlige Ukraine mellem regeringshæren og de prorussiske oprørere.

Formålet med mødet i Moskva er at "forsvare freden i Europa" forklarede Merkel inden afrejsen fra Berlin.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip