Bil tager 77.000 billeder af Odense

23/05/2013 17:17

Ann Katrine Warren

Nyheder
Odenseanere har måske undret sig over en lille grå bil, som kørte rundt i byen med kamera på taget. Bilen er en fotovogn, som kører for korttjenesten Krak, der er i fuld gang med at opdatere sit danmarkskort med gadefotos af alle byens kringelkroge. Kraks fotovogn, der kan indfange billeder i en fart på op til 80 km/t, har samlet kørt over 385 kilometer i Odense. Det er blevet til mere end 77.000 billeder af byen, der nu skal igennem en omfattende efterbehandling, så Odense kan blive gengivet så præcist som muligt. Krak varsler i øvrigt aldrig, hvornår fotovognen kommer på besøg. Erfaring siger nemlig, at nogle mennesker kan finde på de skøreste ting foran kameraet, og kortet skal gerne være så naturtro som muligt. Billederne af Odense er de første i opdateringen, hvor fotovognen nu er kørt videre til landets øvrige store byer. På grund af den omfattende efterbehandling af billederne vil de først blive synlige på Krak efter sommerferien.

Mest læste i dag

Odenseanere har måske undret sig over en lille grå bil, som kørte rundt i byen med kamera på taget. Bilen er en fotovogn, som kører for korttjenesten Krak, der er i fuld gang med at opdatere sit danmarkskort med gadefotos af alle byens kringelkroge.

Kraks fotovogn, der kan indfange billeder i en fart på op til 80 km/t, har samlet kørt over 385 kilometer i Odense. Det er blevet til mere end 77.000 billeder af byen, der nu skal igennem en omfattende efterbehandling, så Odense kan blive gengivet så præcist som muligt.

Krak varsler i øvrigt aldrig, hvornår fotovognen kommer på besøg. Erfaring siger nemlig, at nogle mennesker kan finde på de skøreste ting foran kameraet, og kortet skal gerne være så naturtro som muligt.

Billederne af Odense er de første i opdateringen, hvor fotovognen nu er kørt videre til landets øvrige store byer. På grund af den omfattende efterbehandling af billederne vil de først blive synlige på Krak efter sommerferien.