Bilbombe eksploderer tæt på lufthavn i Afghanistan

Mindst to er blevet dræbt og 18 såret, efter at en bilbombe eksploderede søndag på en vej tæt på den største lufthavn i Afghanistans hovedstad, Kabul, oplyser politiet ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

- En selvmordsbomber detonerede sin Toyota i et angreb på en kolonne bestående af udenlandske styrker tæt på Kabuls lufthavn, siger polititalsmand Ebadullah Karimi til AFP.

- Indtil videre har vi to døde kvinder og 18 andre sårede. De er alle civile, fortsætter han.

Landets indenrigsministerium bekræfter angrebet.

- Tre civile køretøjer, hvoraf et tilhører udenlandske styrker, er blevet beskadiget ved gerningsstedet, siger talsmand Najib Danish fra ministeriet til AFP.

Et øjenvidne siger til Reuters, at tre blev dræbt i angrebet, men den oplysning er endnu ikke bekræftet af myndighederne.

En talsmand for Nato kan over for Reuters ikke umiddelbart bekræfte, at et Nato-køretøj skulle være blevet beskadiget i angrebet, som ingen endnu har taget ansvaret for. Taliban har tidligere stået bag lignende angreb.

Ebadullah Karimi oplyser, at en selvmordsbomber i en Toyota Corolla kørte ind i kolonnen, der var på vej fra lufthavnen til en Nato-base i nærheden.

Bomben eksploderede omkring 200 meter fra hovedindgangen til lufthavnen.

Butiksejeren Fraidon Khan siger, at han så selvmordsbomberens aktion.

- Jeg så tre lig. Et af dem var et barn, og to af dem var kvinder, fortæller han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip