Bilerne skøjter rundt i morgentrafikken

Det er med at passe godt på, hvis man skal ud at køre tirsdag morgen. Vejene rundt omkring i landet er nemlig spejlglatte.

For på trods af at Vejdirektoratets biler er på hårdt arbejde, så melder DMI om risiko for sne- og isglatte veje i hele landet.

- Vi har saltet og ryddet sne i hele landet i løbet af natten og morgenen. Men folk skal være meget opmærksomme, når de kører ud her til morgen. Det kan godt være glat.

- Man skal køre efter forholdene, tage hensyn til hinanden og køre i god tid, siger Stine Hansen, Vejdirektoratets trafikinformation.

Hun påpeger, at frosten kan blive så hård, at saltet ikke virker optimalt.

- Men jeg kan ikke sige i hvilke områder, det kan være aktuelt, siger Stine Hansen.

I løbet af natten har der især været glat på den sønderjyske motorvej, den fynske motorvej og på vestmotorvejen på Sjælland, fortæller hun.

På Bornholm har sneen for alvor taget fat, og vejnettet har været lukket i løbet af natten.

Dog er de større veje tirsdag morgen åbnet igen, lyder det fra politiet på øen. Sneen fyger dog stadig, og små veje er fortsat lukkede.

I løbet af natten og de tidlige morgentimer forulykkede tre lastbiler og en personbil på den sønderjyske motorvej, oplyser politiet.

- De snurrer rundt derude, siger vagtchef Claus Skovgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

To af ulykkerne skete ved Aabenraa, to andre i nærheden af Sønderborg. Ingen er kommet noget til.

Omkring København blev trafikken mod nord på motorring 3 lukket i halvanden time omkring udfletningen ved Køge Bugt-motorvejen.

- Vores folk kan ikke stå fast på vejen, da de kommer ud til et færdselsuheld i nat. Vi lukker derfor den nordgående trafik i halvanden time fra klokken 03.15 og tilkalder nogle saltbiler, siger vagtchef Kim Svenningsen fra Vestegnens Politi.

Sent mandag aften ramte to lastbilchauffører et glat område på den fynske motorvej. I knap tre timer var motorvejen lukket ved Odense, fordi den ene lastbil var kørt ind i midterrabatten, mens den anden lå i grøften.

/ritzau/