Bilka, Kvickly og Super Brugsen solgte hest

Hvis der er røget biksemad fra Findus i indkøbskurven, mens du har handlet i en af de store dagligvarekæder i Danmark, er der mulighed for, at en del af kødet er hest.

Torsdag tilbagekaldte Findus biksemad solgt i 1,4 kilos poser, fordi der er blevet fundet hestekød i varen.

Biksemaden kunne indtil torsdag købes i både Bilka, Super Brugsen og Kvickly som en del af det faste varesortiment, mens Fakta og Dagli' Brugsen har kørt kampagner med varen.

Dansk Supermarked er overrasket over, at kæden nu skal trække yderligere produkter ud af sortimentet, efter hestekødsskandalen først ramte, og en lasagne blev taget ud af kølediskene.

- Det kommer mildest talt bag på os, siger Mads Hvitved Grand, pressechef for Dansk Supermarked.

Biksemaden bliver fjernet omgående fra samtlige Bilka-varehusei landet.

Det samme er tilfældet for Coop Danmarks kæder, hvor alle butikker er blevet bedt om at destruere den pågældende vare. Her tager man dog nyheden om biksemadens skjulte ingrediens roligt.

- Vi tager det egentlig med en vis ro i maven. Efterhånden som vi får informationer og konkret viden om, at der er problemer, så fjerner vi varerne.

- Vi er jo heldigvis i den situation, at der ikke er tale om sundhedsfarlige varer, siger kvalitetschef i Coop Danmark Karin Frøidt.

Hun ærgrer sig dog over, at problemet med "hestekøds-forurening" åbenbart ikke kun drejer sig om en enlig svale.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, fordi denne vare kommer fra en anden underleverandør end da der var problemer med en lasagne. Så derfor er det tilsyneladende et mere udbredt problem, end vi havde turdet håbe på, siger Karin Frøidt.

Hun understreger at sagen om biksemaden tydeliggør, at der er behov for at kunne spore, hvor problemer med råvarer opstår, så man kan gribe ind med handling de rigtige steder i produktionskæden.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip