Billund Lufthavn: Passagervækst for tredje år i træk

Fremgangen rummer dog flere store ændringer i trafikken i Billund lufthavn, hvor 2012 især vil blive husket for, at Cimber Sterling gik konkurs den 3. maj.

Det berørte naturligvis først og fremmest de ansatte i selskabet, men også rejsebureauer og passagerer blev påvirket af konkursen. Billund Lufthavn kan ved årets afslutning kan konstatere, at den samlede påvirkning af Cimber Sterling´s ændringer i rutenettet i foråret 2012, samt konkursen, har betydet en nedgang på mere end 300.000 passagerer.

Air France / KLM oplevede en stigning på mere end 40.000 passagerer, og heraf har størstedelen formentlig været passagerer, der benyttet mulighederne for at komme videre ud i verden. Så betydningen af at have flere muligheder for at skifte fly viste sig tydeligt i 2012.

Sun-Air har også oplevet en stor passagervækst gennem 2012, på mere end 45.000 passagerer, og selskabet har set forbedringer på eksisterende ruter, og på flere overtagede ruter, i kølvandet på Cimber Sterling´s konkurs.

Etableringen af en base med to fly har betydet, at Ryanair nu har mere end 700.000 passagerer i Billund Lufthavn. Ryanair introducerede 6 nye ruter til deres netværk fra Billund, hvilket har medført en stigning på cirka 150.000 passagerer.

Endelig kan det på den positive side være værd at fremhæve, at Norwegian har fået et fornyet fokus på Billund Lufthavn, både i kraft af forbedringer på ruten til Oslo og etablering af en ny rute til Las Palmas i 2012 og en rute til Alicante i 2013.

Men året har også budt på andre, men heldigvis mindre ændringer.

Skyways overtog ruten til Stockholm efter Cimber Sterling, men nåede kun at flyve i én dag, inden selskabet gik konkurs.

Air Arabia annoncerede en rute til Marrakesch, men gennemførte kun tre flyvninger, inden ruten blev nedlagt igen.

Chartertrafikken viser en fremgang på 25.824 passagerer, svarende til passagertal på 990.956. Fremgangen skyldes dels stigninger på flere af de kendte destinationer, dels at Aarhus Charter efter en del års fravær vendte tilbage til Billund Lufthavn.

I første omgang var det en konsekvens af Cimber Sterlings konkurs, men også i 2013 vil Aarhus Charter have fem destinationer fra Billund.

Cargo Center Billund ekspederede i 2012 61.666 tons gods, hvilket er en tilbagegang på 2,6 % i forhold til 2011. Udfordringerne i verdensøkonomien sætter tydelige spor i godsmængderne såvel i eksporten som i importen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip