Billund mister flyrute til Marokko efter kun tre afgange

Air Arabias nye rute mellem Billund og Marrakech fik en kort levetid. Trods stor interesse for ruten flyves sidste afgang på søndag efter blot tre ugers drift.

Der var forventninger om 12.000 årlige passagerer baseret på en ugentlig afgang med et 168 sæders Airbus A320-fly på ruten mellem Billund og Marrakech i Marokko. Men på flere afgange i december var der kun solgt omkring 25 procent af sæderne, hvorfor Air Arabia har truffet en hurtig beslutning om at suspendere ruten i vintertrafikprogrammet.

- Vi har endnu ikke fået en afklaring på, hvorvidt ruten genoptages til foråret. Der har været meget stor interesse for ruten, så det er lidt ærgerligt, at den er blevet suspenderet, for der har været en fantastisk support fra touroperatørerne. Det er nok gået lidt for stærkt, siger Mustapha Ajan, der er skandinavisk GSA-partner for Air Arabia.

Det er naturligvis også skuffelse at spore i Billund Lufthavn, der blot en uge efter den udsendte pressemeddelelse fik underretning om, at ruten vil blive suspenderet.

- Vi satser fortsat på Afrika og Marokko. Om det bliver med Air Arabia fra sommerfartplanen, eller det bliver med andre operatører, det vil så tiden vise, siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Foto: Billund Lufthavn, arkiv

 

Dagens Gossip