Bilsalget i 2012 slår alle rekorder

Med få uger tilbage af året ligger det nu fast, at 2012 kommer til at slå alle rekorder for bilsalg i Danmark.

Det samlede salg af nye biler forventes at stige til omkring 175.000, og det er mere end 5.000 flere biler end sidste år, som også satte rekord. Salget af personbiler til private stiger med omkring 24 procent sammenlignet med sidste år, mens salget af biler til virksomheder falder tilbage med 17 procent.

- Det rekordhøje salg af nye biler smitter også af på brugtbilhandlen, fordi der næsten altid indgår en brugt bil i handlen. Derfor ser vi også brugtbilhandlen sætte rekord i år med omkring 550.000 brugtbilhandler, forklarer Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler.

Sparebiler vækker forbrugerne

Det rekordhøje bilsalg i 2012 sker til trods for, at danskerne generelt holder på pengene. Såvel detailsalg og forbrugertillid er i bund, men ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm er der flere gode grunde til, at bilsalget slår rekord i en tid, hvor danskerne ellers er i udpræget spare-humør.

- Først og fremmest har biler en begrænset levetid og skal udskiftes før eller siden, og det lægger en bund under markedet, siger Jens Nyholm og fortsætter:

- Og så er markedet herhjemme efterhånden blevet oversvømmet med minibiler, der koster under 100.000 kroner og kører langt over 20 kilometer på en liter brændstof. Og hvis der er noget, der kan vække den danske forbruger lige nu, så er det udsigten til at spare penge, uddyber han.

I følge Jens Nyholm er en del af de i alt 27 milliarder kroner, som danskerne i 2012 har fået udbetalt i efterløn, efter alt at dømme blevet brugt på de nye minibiler.

 

Dagens Gossip