Biograf-morder undgår måske dødsstraf

Den 25-årige James Holmes, der i juli dræbte 12 personer, da han åbnede ild under midnatspremieren på Batman-filmen "The Dark Knight Rises", kan erkende sig skyldig i bytte for at undgå dødsstraf.

Det udtaler hans advokater til flere lokale medier i den amerikanske delstat Colorado.

Udmeldingen kommer forud for mandagens høring, hvor anklagerne forventes at afgøre, om de vil kræve dødsstraf til Holmes.

- Hr. Holmes er på nuværende tidspunkt villig til at løse sagen og sætte fart på processen for at få en hurtig konklusion for alle involverede, siger hans advokater til avisen The Denver Post.

- Det ser ud til, at den eneste hindring for en løsning på denne sag ville være, hvis anklagemyndigheden vælger at kræve dødsstraf.

Forsvarsadvokaterne foreslår en livstidsdom uden mulighed for prøveløsladelse. De påstår, at sagen kan afsluttes næste uge, hvis anklagerne går med på den dom.

Anklagerne har endnu ikke meldt ud, om de vil acceptere sådan en dom.

Den 25-årige Holmes kastede 20. juli to dåser med gas ind blandt publikum under premieren på den seneste Batman-film "The Dark Knight Rises" i en biograf i Aurora, Denver, hvorefter han skød vildt omkring sig.

Under hele episoden var han iført en gasmaske og en skudsikker vest, og ud over de 12 dræbte, blev 58 mennesker såret under skyderiet.

Holmes blev anholdt på parkeringspladsen ude foran biografen få minutter efter den blodige massakre. Han overgav sig til politiet uden at gøre modstand. Inden angrebet var han kun kendt af politiet for en mindre færdselsforseelse.

Kort tid inden massakren droppede Holmes ud af et ph.d.-program i forbindelse med et neurologistudium.

Colorado har lige nu tre fængslede siddende på dødsgangen, men dødsstraffen er ikke blevet benyttet siden 1979.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip