Bizart metalband: Husk os med kamel-møg

Der er ikke kun kræs for ørerne, men også for næsen, når heavy metal-bandet Slipknot afholder sin egen festival i oktober.

Festivalen vil gå over i historien som værende den første med en officiel lugt. På ægte rock'n'roll-manér har bandet nemlig valgt stanken af kamel-møg som officiel lugt på tredagesfestivalen Knotfest i San Bernardino, Californien, USA.

- Knotfest har sin egen aroma, der vil angribe din hjerne, krop og tøj i dagene efter, festivalen er overstået. Personligt udvalgt af Slipknot vil duften af Knotfest gennemsyre festivalpladsen. Olietønder vil blive fyldt med kamel-møg og sat i flammer, lyder det i pressemeddelelsen.

Bandets perkussionist Shawn Crahan uddyber over for musikmagasinet Rolling Stones det bizarre valg af en officiel lugt.

- Vi gjorde det på vores sidste festival, og det var helt fantastisk og smukt, siger han og vedkender sig det lettere bizarre ved gimmicken.

- Det har en meget karakteristisk lugt, og selvom det ikke ligefrem er den mest behagelige, får den dig til at genskabe minderne.

Slipknot håber, at kamelafføringen vil skabe et fællesskab gennem det ildelugtende minde, som skal være uforglemmeligt. For specielle lugte frembringer nemlig gamle minder, erindrer han selv.

- For eksempel minder duften af nyslået græs og forårsregn mig om min hjemegn. Vi er ikke et band, men en kultur. Og alle kulturer har en lugt. Lige meget hvor du befinder dig i verden, og selvom du måske er ked af det, vil den duft få dig til at få det godt igen, siger Crahan om den bizarre gimmick.

Slipknot har flere gange optrådt på Roskilde Festival. Senest i 2013 på Orange Scene.

Newspaq

 

Dagens Gossip