Bizart tilbud: Kommune vil betale borgere 20 kroner for en muldvarpehale

Døjer du med muldvarpeskud? Mangler du penge? Og bor du i Haderslev?

Så er det nu, du skal finde fiskenettet frem, stiller klapfælder op og ligge dig på lur i haven, for hos Haderslev Kommune er man kommet på en noget bemærkelsesværdig idé for at komme de lokale muldvarper til livs.

Kommunen har nemlig netop indført en belønningsordning, hvor borgere får udbetalt tyve kroner af kommunekassen for hver en muldvarpehale, man kan indleverer. Det skriver DR.dk.

Det mildest talt skøre forslag er blevet til efter at man i Haderslev er blevet godt og grundigt træt at det lille skadedyr, der ikke bare hærger beboernes græsplæner, men også offentlige parker og områder

- Det er dejligt, at muldvarpene bliver holdt nede. Det er jo et helvede at have muldvarpe, der kører rundt i vores parker og ødelægger vores græsplæner, siger formand for udvalget for Plan og Miljø i Haderslev, Benny Bonde, til DR Syd.

Ordningen har faktisk tidligere eksisteret i Haderslev Kommune, men det ligger flere årtier tilbage. Dengang gav en muldvarpehale kun fem kroner, så der er flere penge af score i denne omgang.

Før du tropper op på rådhuset med en ny-afklippet muldvarpehale, er det dog værd at vide, at halerne skal afleveres i bundter af mindst ti styk, de skal emballeres i gennemsigtigt plast og må ikke være fordærvede.

Hos kommunen mener man ikke, at den skøre ordning er for makaber - tværtimod.

- I stedet for at folk giver dem gas, så skal man – for at få fat i halen – fange dem med en saks. Og det er en mere human måde at aflive muldvarpe på, mener Benny Bonde.

Halerne kan fremover afleveres hos kommunen den første onsdag i måneden.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip