Bjærgning af Costa Concordia på Discovery Channel

Nu kan seerne følge med i, hvad det kræver at bjærge et skib, der er større end Titanic.

13. januar sidste år stødte den store luksusliner, Costa Concordia, på grund ud for Italiens kyst, hvilket kostede 32 personer livet. I halvandet år har det store skib ligget præcis, hvor det kæntrede, til daglig sorg og øget miljømæssig risiko for de lokale i kystområdet.

Se Costa Concordia blive rejst på blot 60 sekunder

For nyligt påbegyndte man bjærgningen af skibet. En proces, Discovery Channel har fulgt nøje i programmet ”Inside Raising The Concordia”, der har premiere på søndag klokken 18.

Seerne får historien om den svære opgave, teamet af ingeniører har fået stillet foran sig. De skal løfte det massive skib op i opretstående stilling og i sidste ende fjerne det helt fra havet.

- Med hensyn til omfanget af denne opgave, i forhold til andre bjærgninger jeg har været involveret i, kan man gange den med 10. fortæller Nick Sloane, projektets bjærgningsleder.

De fleste bjærgningsjob er forholdsvis enkle, eftersom skibene ofte skal ødelægges først for siden at blive fjernet. Dog ville det være en miljømæssig katastrofe at bruge denne metode på Costa Concordia, og Concordias ejere havde derfor brug for en mere revolutionær løsning.

Se billederne: Costa Concordia er kommet på ret køl

Det var derfor, de henvendte sig til Sloanes team under firmaet Titan Marine, der havde ry for at bruge mere radikale bjærgningsmetoder.

Dokumentaren viser, hvordan ingeniørerne forbereder sig til det krævende job, og vi følger dem, når de opbygger en hel ”by” af faciliteter til de dykkere og specialister, der er involverede i bjærgningen. Samtidig får seerne en unik indsigt i den trin-for-trin proces, det er, at få skibet rejst op igen.

Du kan se bjærgingen på Discovery Channel søndag klokken 18.

Se billederne nedenunder...

 

Dagens Gossip