Bjarne Corydon fejer Enhedslisten af forhandlingsbordet

Bjarne Corydon har lavet en gennemgang af Enhedslistens initiativer til at øge beskæftigelsen for Folketingets finansudvalg, hvor det fremgår, at støttepartiet mangler at redegøre for hvor pengene skal komme fra, ligesom finansministeren advarer om, at initiativerne enten ikke lader sig gøre, slet ikke giver den anslåede mængde arbejdspladser eller forringer den offentlige produktivitet.

»På baggrund af de tilgængelige oplysninger er det Finansministeriets overordnede vurdering, at en gennemførelse af de angivne initiativer i Rød+Grøn (Enhedslistens medlemsblad, red.) vil skabe et markant finansieringsbehov,« skriver Bjarne Corydon.

Han understreger samtidig, at der »ikke vil være plads til ufinansierede lempelser af finanspolitikken«.

I marts præsenterede Enhedslisten en række beskæftigelsesinitiativer under overskriften »Sådan skaber vi beskæftigelse her og nu«.

Partiet forventer, at initiativerne giver 79.000 job i den offentlige sektor og 60.000 i den private sektor.

Enhedslisten har efterfølgende fremlagt en »beskæftigelsesplan«, hvor grønne investeringer og mere velfærd skal skabe 33.000 job i 2013 og 2014.

Finansministerens gennemgang af partiets beskæftigelsesinitiativer er dog »ren politik«, mener Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø).

»Mange af de her ting kan man jo regne ud på en lommeregner. Hvis man ansætter en i den offentlige sektor til at passe de ældre, fratrækker de sparede dagpenge og lægger de ekstra skatte- og momsindtægter til, så er det nemt at trykke på lig-med-tegnet tilsidst og få resultatet: 30-40.000 kroner. Så mener Finansministeriet ganske vist, at hver gang, der bliver en mere offentligt ansat, så bliver der en færre privat ansat. Det kan da godt være, at der skulle være en enkelt privat virksomhed, som savner en sosu-assistent. Det vil jeg ikke udelukke,« siger Frank Aaen.

 

Dagens Gossip