Bjarne Riis undveg pressens doping-spørgsmål

Men hvis man havde forventet, at den danske cykelholdejer ville komme med nogle utvetydige og afklarende svar på de beskyldninger om medvirken til doping, som Tyler Hamilton sidste år kom med i sin bog og i de efterfølgende interviews, så blev man skuffet.

Bjarne Riis bekræftede dog, at der i øjeblikket kan være en sag under opsejling fra Anti Doping Danmark. En sag, hvor han er målet.

Har du tænkt nærmere over alle de dopinghistorier, der har været hen over vinteren med de folk, som har indrømmet, at de har været dopet imens de har kørt for dig?

Ja, selvfølgelig har jeg tænkt over det, og jeg har såmænd ikke andet at sige, end at jeg ved, at der foregår en undersøgelse i Danmark. De har en undersøgelse i gang, og den respekterer jeg.

Er du overrasket over at ryttere som Vandevelde, Zabriskie, Hamilton med flere har været dopet?

- Det har jeg ikke nogen kommentar til. Så længe der kører de her undersøgelser, så vil jeg ikke kommentere det.

Er det en undersøgelse, som du er blevet indkaldt til afhøring i?

- Jamen altså, som det har været tilfældet hele tiden, så står jeg til rådighed hele tiden.

Der er en del af dine ryttere, som har indrømmet at have arbejdet sammen med Fuentes. Var du nogensinde vidende om det?

- Som jeg lige sagde før, så længe Anti Doping Danmark kører en undersøgelse, så ønsker jeg ikke at kommentere det.

Og det var nøjagtig det affærdigende svar, som Riis vendte tilbage til hver gang, at han blev spurgt de kritiske dopingrelaterede spørgsmål.

Det er kommet frem, at Alberto Contadors tidligere læge var med til at dope Lance Armstrong. Hvilket indtryk har det gjort på dig?

- Der kommer mange ting, og det er en kæmpe sag. Det er stadig lidt det samme, for jeg har ikke noget at kommentere på det.

Har du gjort dig nogle overvejelser eller bekymringer, om han skulle have været involveret i noget i Discovery?

- Vi kender jo cykelsportens historier, så det er overvejelser, der hele tiden skal gøres.

Det store centrale spørgsmål er, om du har mødt Fuentes, har du det?

Som jeg sagde før, så har jeg ikke nogen kommentar til det, så længe undersøgelsen kører.Der er dog endnu ikke nogen officiel sag mod Bjarne Riis.

Af samme grund ville han ikke svare på BT og sporten.dks 12 spørgsmål, der blandt andet skal afklare, hvor meget Riis har vidst om sine rytteres brug af doping.

- Jeg har set de 12 spørgsmål, og jeg forstår godt, at du gerne vil have svar. Men som jeg lige har forklaret, så vil jeg ikke kommentere på dem, så længe der er en undersøgelse i gang, fastslog han.

Riis erkendte, at han været påvirket af det negative fokus, der har været på ham. Og at det er har været medvirkende til, at han i den grad er gået under radaren så længe.

- Jeg har haft behov for at trække mig lidt tilbage af forskellige årsager. Jeg skal gerne indrømme, at det har været en hård tid for mig personligt. Derudover har jeg brugt meget tid på at omstrukturere min organisation, og det er også en spændende proces, som jeg har brugt en del tid på. Så det er årsagen.

I sidste uge afslørede BT, at Bjarne Riis fremover vil søge at få en mere tilbagetrukket rolle omkring cykelholdet. Riis bekræftede, at han har kigget meget på organisationen, og at han er kommet frem til, at der måske ikke er brug for ham overalt hele tiden.

- Spekulationer er der mange af, det ved vi. Jeg kunne da også læse den anden dag, at jeg var ved at trække mig. Men nu er jeg her, og jeg har ikke nogle ambitioner om at trække mig. Jeg har stadig meget at give det her cykelhold.

Han afviste, at hans fravær fra Tour-starten skal ses som et bevis på, at han er ved at trække sig tilbage fra cykelholdet.

- Jeg har været på cykelferie med mine sønner. Nu er jeg kommet til cykelløb, og det glæder jeg mig til.

- Først og fremmest vil jeg gerne gentage, at jeg har været på cykelferie med min familie. Jeg har børn der går i skole, og jeg har også rejst en del i foråret. Dem prioriterer jeg også højt.

Men Riis understregede, at det i sidste ende stadig er ham, der bestemmer.

- Nu er det sådan, at jeg trods alt er ejer af det her hold, så jeg kan tillade mig at gøre hvad jeg har lyst til, og det gør jeg også. Jeg prioriterer nogle ting, og det er der måske nogle, som ikke altid forstår.

 

Dagens Gossip