Bjørn var dårligst på sidste runde i British Open

Thomas Bjørn leverede søndagen højeste score i British Open og dumpede langt ned i den samlede stilling. Phil Mickelson vandt. Det blev ikke nogen mindeværdig afslutningen på Major-tuneringen British Open for Thomas Bjørn.

Her gik den danske golfspiller en skidt sidste runde i 80 slag, hvilket er ni slag over banens par.

Faktisk var Thomas Bjørns sidste tur rundt på Muirfield-banens 18 huller den dårligste af alle på British Opens finaledag. Resultatet betød, at Thomas Bjørn fra en plads midt i feltet dumpede helt ned på en delt 73. plads.

Thomas Bjørn var selv afklaret med, at turneringens sidste runde var alt andet en godkendt.

- Der er ikke så meget at sige til det, jeg spillede bare skidt. Jeg startede godt, men siden hang intet sammen, sagde danskeren ifølge golf-hjemmesiden Teetime.dk til TV3 Sport 1 og tilføjede:

- Der er ikke de store undskyldninger i det, jeg spillede skidt. Det hang bare ikke sammen, det er skuffende.

Thomas Bjørn viste ellers en opadgående formkurve på lørdagens tredje runde, hvor han gik banen i et slag over par.

Han forklarede sin ærgerlige afslutning med, at han de seneste mange uger måske har spillet med i for mange turneringer.

- Jeg skulle nok ikke have spillet i sidste uge. Fem uger i træk er for meget for mig lige nu. Det er lidt ærgerligt, for jeg fik en god start i dag (søndag, red.) og håbede på en god placering, men det hang bare ikke sammen, konkluderede Thomas Bjørn.

Hvor sidste dag i British Open blev en nedtur for Thomas Bjørn, var den en triumf for amerikaneren Phil Mickelson.

Med en superrunde i hele fem slag under par løb den rutinerede californier med den endelige sejr i den prestigefulde turnering.

- Det her var en dag, jeg vil huske resten af mit liv. I dag (søndag, red.) spillede jeg en af de bedste runder, jeg nogensinde har spillet, sagde Phil Mickelson efterfølgende.

Han takkede herefter sin kone og sin caddie.

- Jeg vil gerne takke dem for den støtte, de har givet mig gennem hele min karriere. Jeg kunne ikke være mere stolt af at være deres mester, sagde Phil Mickelson.

Nummer to blev svenske Henrik Stenson foran englænderne Lee Westwood og Ian Poulter samt australske Scott Adam på en delt tredjeplads.

 

Dagens Gossip