Blå blok er »klædt på« til en vækstaftale søndag

21/04/2013 19:40

BNB

Nyheder
»Vi fire her er klædt på til at indgå en aftale om vækstpakkens første fase i dag,« siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), på vej til forhandlinger i Finansministeriet med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), de Konservatives formand, Lars Barfoed (K), og Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll (LA). Kristian Thulesen Dahl kalder det »absurd«, hvis danskerne ikke mandag morgen kan ringe til en håndværker velvidende, at man fra politisk side har genindført boligjobordningen. »Vi har arbejdet med det her så intensivt så længe, at jeg synes, brikkerne skal falde på plads,« siger han. »Det ville være fuldstændig absurd, hvis ikke vi, inden aftenen er omme, kan komme ud og sige til danskerne, at nu kan man ringe til håndværkeren i morgen tidlig og sige, at de tilbud, der ligger i hobevis rundt omkring, dem kan man starte med at sætte fut under,« siger han. Pengene til det, der bliver betegnet som første del af vækstpakken, fordi regeringens ønske om at lette selskabsskatten er pillet ud, kommer fra besparelser på SU og kontanthjælpen. Grænsehandelspakken kommer til at koste omkring 500 millioner kroner, mens udgifterne til boligjobordningen er 1,5 milliarder kroner. Venstre og de Konservative vil dog gerne have, at ordningen bliver udvidet til også at gælde sommerhusejere, hvilket ifølge beregninger fra Finansministeriet kommer til at koste yderligere 200 millioner kroner. »Vi gik til valg sammen på, at vi skulle have sommerhuse inkluderet i boligjobordningen, så det er en fælles holdning, og derfor er det også en af de ting, der er på tapetet i dag,« siger Lars Barfoed, der får opbakning fra Lars Løkke Rasmussen. Boligjobordningen, der også betegnes håndværkerfradraget, blev indført af den forhenværende VK-regering, men blev fjernet af regeringen og Enhedslisten i forbindelse med sidste års finanslov.

Mest læste i dag

»Vi fire her er klædt på til at indgå en aftale om vækstpakkens første fase i dag,« siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), på vej til forhandlinger i Finansministeriet med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), de Konservatives formand, Lars Barfoed (K), og Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Kristian Thulesen Dahl kalder det »absurd«, hvis danskerne ikke mandag morgen kan ringe til en håndværker velvidende, at man fra politisk side har genindført boligjobordningen.

»Vi har arbejdet med det her så intensivt så længe, at jeg synes, brikkerne skal falde på plads,« siger han.

»Det ville være fuldstændig absurd, hvis ikke vi, inden aftenen er omme, kan komme ud og sige til danskerne, at nu kan man ringe til håndværkeren i morgen tidlig og sige, at de tilbud, der ligger i hobevis rundt omkring, dem kan man starte med at sætte fut under,« siger han.

Pengene til det, der bliver betegnet som første del af vækstpakken, fordi regeringens ønske om at lette selskabsskatten er pillet ud, kommer fra besparelser på SU og kontanthjælpen.

Grænsehandelspakken kommer til at koste omkring 500 millioner kroner, mens udgifterne til boligjobordningen er 1,5 milliarder kroner. Venstre og de Konservative vil dog gerne have, at ordningen bliver udvidet til også at gælde sommerhusejere, hvilket ifølge beregninger fra Finansministeriet kommer til at koste yderligere 200 millioner kroner.

»Vi gik til valg sammen på, at vi skulle have sommerhuse inkluderet i boligjobordningen, så det er en fælles holdning, og derfor er det også en af de ting, der er på tapetet i dag,« siger Lars Barfoed, der får opbakning fra Lars Løkke Rasmussen.

Boligjobordningen, der også betegnes håndværkerfradraget, blev indført af den forhenværende VK-regering, men blev fjernet af regeringen og Enhedslisten i forbindelse med sidste års finanslov.