Blachmans talentflop får tv-pris

10/10/2013 11:06

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

De fleste danske tv-seere skifter hurtigt over på konkurrenten TV2s monstersucces Vild med dans, når klokken bliver 20 fredag aften.

X Factor-dommeren Thomas Blachmans helt eget reality-talent-show Mentor på DR1 har med andre ord været præget af mildest talt uimponerende seertal. Men samme uimponerede attitude var svær at finde i Cannes, hvor programmet, eller formatet, som det hedder i branchen, onsdag modtog en pris i kategorien "Bedste konkurrence-reality-format".

Det er branchemessen Mipcom, der har tildelt Blachmans selvudviklede format den fornemme pris. Og det vækker naturligvis glæde hos Danmarks Radio.

- Vi er glade for, at folk i tv-branchen, som arbejder med formater, har kunnet se det samme i "Mentor", som vi i DR har gjort. Det er vigtigt, at DR tør tage chancer og prøve noget nyt af. Det har vi gjort her - sammen med Nordisk Film TV og Thomas Blachman, og det varmer at få et skulderklap fra fagfolk fra hele verden, siger underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged til dr.dk.

Blachman lader samtidig en tak gå ud til alle dem, der har hjulpet ham gennem årene.

- Idealismen længe leve. Tak til juryen i Cannes, tak til DR, Nordisk Film, mine folk og sidst - men ikke mindst - alle mine egne mentorer igennem tiden, siger han ligeledes til dr.dk.

Mentor kan ses på DR1 igen på fredag, hvor programmet som noget særligt får konkurrence af en VM-kamp i fodbold, der har skubbet Vild med dans til lørdag aften.

Newspaq