Bladtegner-formand: Vi er forskrækkede efter Vilks-angreb

Foreningen af danske bladtegnere er rystet over skudattentatet mod kulturstedet Krudttønden lørdag eftermiddag i København, hvor blandt andre den svenske kunstner og Muhammedtegner Lars Vilks deltog i et debatarrangement.

- Vi er forskrækkede over, at terroren er kommet til Danmark. Det er helt forfærdeligt, siger foreningens formand Lars Refn til Ritzau.

Han understreger, at han ikke føler sig tilknyttet til Lars Vilks, i og med at svenskeren ikke er bladtegner. Men ikke desto mindre er Refn påvirket af angrebet.

- Jeg føler mig ikke beslægtet med Lars Vilks i den forstand. Han er jo en billedkunstner og ikke en bladkunstner. Men jeg synes, det er meget ubehageligt, at sådan et angreb kan ske i København, siger Lars Refn.

Angrebet mod Krudttønden fandt sted omkring klokken 15.30, hvor en sortklædt mand affyrede adskillige skud mod stedet med et våben, som politiet betegner som enten en maskinpistol eller et maskingevær.

En 55-årig civil borger mistede livet i forbindelse med angrebet, mens tre politibetjente blevet sårede. De meldes alle tre uden for livsfare.

Tidligere oplyste politiet, at den dræbte var 40 år.

Politiet efterlyser en arabisk udseende mand på 25-30 år, cirka 185 centimeter høj og atletisk af bygning efter det formodet terrorskyderi ved debatarrangementet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip