Blæst-advarsel: Vindfølsomme køretøjer frarådes på tre broer

Et blæsevejr over Danmark gør det besværligt for nogle trafikanter at krydse landsdelene fredag morgen.

På grund af voldsom vind frarådes alle vindfølsomme køretøjer at køre på tre broer - Øresundsbroen, Lillebæltsbroen og Vejlefjordbroen. Samtidig er der indført hastighedsbegrænsning flere steder.

- På E20 Øresundsbroen frarådes der kørsel med vindfølsomme køretøjer, og der er hastighedsbegrænsning på 70 kilometer i timen. Vi forventer, at vindvarslet bliver ophævet klokken 10 2. januar, lyder det fra Vejdirektoratet.

Også på Vejlefjordbroen skal de udsatte lastbiler og varevogne holde sig væk de første timer af fredag.

- På E45 Vejlefjordbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer, samt der er hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen. Vi forventer at kunne ophæve varslet midt på eftermiddagen, skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

Vindfølsomme køretøjer er blandt andet lastbiler med meget let eller ingen last. Også biler med campingvogn eller anhænger samt busser og varebiler hører til kategorien, som også frarådes at køre på Lillebæltsbroen.

På Lillebæltsbroen er hastighedsgrænsen dog ikke blevet sat ned.

DMI har udsendt varsel for vindstød af stormstyrke eller stærk storm flere steder i landet fredag.

I Nordjylland har den kraftige vind også skabt problemer.

- På grund af den kraftige blæst er adskillige meter krydsfinerplader væltet ud og ligger på Hobrovej i Støvring. Kør forsigtig forbi stedet. Politi og hjælp er på vej, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip