Blair kritiserer Labours leder Ed Miliband

Det britiske arbejderparti Labours leder, Ed Miliband, kan ikke vinde det kommende britiske parlamentsvalg i maj.

Miliband er for rød.

Denne melding fremsætter Labours tidligere premierminister og partileder Tony Blair ifølge britiske medier i magasinet The Economist.

Men det gør han så alligevel ikke. I hvert fald har Blair's kontor udsendt en benægtelse via Twitter.

- Mine bemærkninger er blevet misforstået. Jeg støtter fuldt ud Ed og mit parti og venter, at Labour får en sejr ved valget, skriver han ifølge avisen The Guardian.

Avisen påpeger imidlertid, at det ikke er klart, hvad det er, The Economist har misforstået.

Magasinet har skrevet, at valget i maj efter Blairs mening formentlig vindes af det konservative parti, der ledes af den nuværende premierminister, David Cameron.

Sådan går det, siger Blair, ofte, når traditionelle venstreorienterede partier konkurrerer med traditionelle højreorienterede partier.

På et direkte spørgsmål om, hvorvidt han mener, at de konservative vinder, svarer Blair:

- Ja, det er det, der sker.

Blair slog sig i 1990'erne op på at forvandle det traditionelle Labour til det, han kalder New Labour. Mere strømlinet, moderne og midtsøgende.

Kritikere vil sige, at det er for meget fokuseret på fokusgrupper og spin, men Blair holder stadig på idéerne fra New Labour.

Han siger ifølge The Economist, at han ikke ser beviser for, at offentligheden er gået mere til venstre i sine holdninger efter finanskrisen. Det mener Ed Miliband ifølge avisen The Guardian ellers er sket.

Avisen The Telegraph skriver, at Miliband også er blevet kritiseret for, at politikken er så venstreorienteret, at den ikke er erhvervsvenlig.

- Jeg går stadig ind for New Labour, men Ed vil ikke betegne sig selv sådan, så der er tydeligvis en forskel her, siger Blair og tilføjer:

- Jeg er overbevist om, at Labour klarer sig bedst, hvis det er på midten.

Det er ikke klart, om det er de citater, han føler er misforstået.

The Telegraph skriver, at Blair tilbage i oktober havde et møde med nogle af Milibands allierede. Her fortalte han dem, at Miliband ikke kan slå David Cameron ved parlamentsvalget.

Labour har dog fortsat en kneben føring over de konservative i de fleste meningsmålinger, men flere Labourpolitikere frygter ifølge avisen, at når først valgkampen går i gang, og de konservatives valgmaskine kommer i gear, så vil det ændre sig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip