Blandede klasser sænker fraværet på erhvervsskolerne

En af de mest effektive måder at sænke fraværet på erhvervsskolerne er at danne klasser med cirka lige mange mænd og kvinder. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet, der slår fast, at en skæv fordeling af kønnene i klasserne øger de studerendes fraværstimer.

Undersøgelsen er foretaget blandt mere end 3000 erhvervsskolestuderende fra 25 erhvervsskoler landet over. Den viser, at både mænd og kvinder oftere bliver hjemme, når de går i en klasse, der primært består af medstuderende fra det modsatte køn.

Især kvindernes fraværsprocent øges, når de går i en klasse med flest mandlige studerende. Det viser undersøgelsen, som Charlotte Jonasson, der er adjunkt på Aarhus Universitet, har været med til at udarbejde.

- Kvinder kan have svært ved at finde sig til rette som minoritet i en klasse, og hvis man ikke befinder sig godt et sted, så er fravær en nærliggende måde at forholde sig til det på, siger hun.

Fagene på erhvervsskolerne er ofte tekniske fag, hvor mændene måske føler sig lidt mere hjemme, fortæller Charlotte Jonasson fra Aarhus Universitet.

- Det er ikke nogen hemmelighed at mange af fagene på de tekniske skoler er mandefag, og der kan være nogle ting og nogle traditioner, der kan gøre det svært at finde fodfæste som kvinde, siger hun.

Rapporten viser yderligere blandt andet, at de studerende trives bedre i mindre klasser end i store klasser og at studerende med erhvervserfaring kan øge trivslen i klasserne.

- Vi har fundet ud af, at studerende med erhvervserfaring bidrager til et godt socialt klima. Ikke kun for dem selv, men for alle i hele klassen, siger Charlotte Jonasson.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip