Blandet dansk Europa League-lodtrækning

Det var en blandet fornøjelse for de danske hold, da der i dag blev trukket lod til sidste runde af Europa League-kvalifikationen.

Esbjerg skal møde franske Saint-Etienne, mens FC Nordsjælland i et rent nordisk møde får svensk modstand af Elfsborg. De svenske mestre har både danske Kevin Stuhr-Ellegaard og den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mikkel Beckmann i truppen.

For FC Nordsjælland må lodtrækningen siges, at være mere end godkendt. Elfsborg er en modstander, som danskere skal kunne matche, og den korte tur over sundet må også være at foretrække frem for en lang tur til Østeuropa. De svenske mestre starter hjemme, mens FC Nordsjælland har fordel af hjemmebanen i returopgøret. For et år siden slog AC Horsens Elfsborg ud i kvalifikationen til Europa League.

Esbjerg havde håbet på at slippe for franskmændene og i stedet ramme FC Sheriff fra Moldova, men sådan skulle det ikke gå for de danske pokalvindere. Esbjerg starter hjemme på Blue Water Arena, hvorefter de skal på en svær opgave i Frankrig i returkampen.

Michael Laudrups tropper fra Swansea skal op imod Rumænske Petrolul Ploiest i deres forsøg på at komme i gruppespillet i årets Europa League

 

Dagens Gossip