Blev mester på slutspil: Fraråder det til Superligaen

Der diskuteres i disse tider på livet løs omkring en eventuelt ny turneringsstruktur til Alka Superligaen for at gøre ligaen endnu mere publikumsvenlig og skabe øget interesse.

Det hollandske analysefirma Hypercube har præsenteret 20 potentielle modeller til en ny superligastruktur - heriblandt muligheden for at indføre et slutspil.

I Belgien indførte man i 2009 et slutspil til at afgøre både mesterskab, midterplaceringer og nedrykningspladser - Playoff 1, Playoff 2 og nedryknings-playoff - i ligaen.

Og det er præcis den model, som torsdag gjorde danskerne Nicklas Pedersen og Lasse Nielsen til mestre med deres klub Gent, da klubben i slutspillet overhalede Club Brügge.

Alligevel fraråder Lasse Nielsen, at Dansk Boldspil-Union indfører en lignende struktur for Superligaen, som det ellers er på tale.

- Det er sjovt, når du er med i Playoff 1, fordi du spiller gode kampe hver weekend, men jeg vil stadig foretrække den traditionelle struktur, hvor det bliver afgjort over eksempelvis 38 kampe eller lignende, som man ser det i stort set alle andre europæiske lande, siger Lasse Nielsen.

Det gør han blandt andet, fordi han mener, at den klub, som fører efter for eksempel 30 kampe, er en fortjent mester, og fordi strukturen har store konsekvenser for de hold, der ikke kommer med i Playoff 1.

- Efter hvad jeg hører fra de andre spillere, så er det ikke ret sjovt at spille i Playoff 2 (slutspillet blandt holdene under top 6, red.). Så er der pludselig kun 3000 tilskuere til kampene, og så er sæsonen næsten slut, fortæller han.

Det giver kampe uden ret meget på højkant, og de faldende tilskuertal koster penge i klubkasserne.

Den nykårede mester anerkender, at de 10 kampe i Playoff 1 er på et højt niveau fyldt med intensitet og spændende kampe, men det er ikke nok.

- Det er kampe på højt plan i hele den sidste måned (i Playoff 1, red.), men for mig opvejer det ikke, hvad den traditionelle turneringsform kan, siger Lasse Nielsen.

Han har spillet hele sæsonen på en lejekontrakt i Gent efter udlejning fra NEC Nijmegen i Holland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip